KERAAMILINE GRILL

KAMADO JOE keraamiline grillahi

Kõik inimesed on grillinud või söönud grillitud toitu. Olgu selleks liha, kana, kala või juurviljad. See on ülimalt huvitav kokkamise protsess. Tooraine kohtub otseselt tulelt või sütetelt tuleva kuumusega. Siiani tehti seda kas lõkke, avatud grill või lähiajal väljamõeldud kinnise kuppel grilliga. Inimese laiskus on kõige produktiivsem jõud maailmas. Soovitakse saada kiiremini, paremini ja väiksema vaevaga võimalikult hea tulemus. Sellest tulenevalt lahendasid kaks meest oma saadud kogemuste ja igapäevaste teadmiste põhjal, nende suurima mure grillimisel. Nad töötasid välja ülimalt unikaalse ja jõulise keraamilise grilli KAMADO JOE. Disainisid terve tootesarja grillimiseks vajalike grillimistarvikutega. Keraamiline grillahi Kamado Joe on täis nutikaid lahendusi ja uuenduslikke lisatarvikuid.

Kõik see on inspireeritud meeletust kirest toidu valmistamise vastu. Sulle meeldib toitu valmistada õues koos pere ja sõpradega – oma aias, värskes õhus. Keraamiline grill annab Sulle võimaluse nautida grillimist igasuguse ilmaga. Kamado Joe lisatarvikud võimaldavad Sinu fantaasiat toidu valmistamisel suurendada taevastesse kõrgustesse, kus toit muutub järjest nauditavamaks. Grilli juures on meeletu tähelepanu pööratud kvaliteedile, kesta kauem ja toimida võimalikult hästi. Kõike seda jälgib Kamado Joe meeskond igapäevaselt – disainist kuni tootmiseni. Eesmärk on tagada usaldusväärne elamus ainulaadsest grillimiskogemusest Sulle.

keraamiline grill Kamado Joe

 

KAMADO JOE keraamilisi grille loetakse oma klassi kaaluliselt raskeimaks grilliks. Suurema kaalu põhjustab keraamika tihedusaste. Mida tihedam on keraamika struktuur, seda vastupidavam on see temperatuuride kõikumistele. Mis veelgi tähtsam, mida tihedam on keraamika, seda sõltumatum on grillile seadistatav sisetemperatuur välistemperatuuri suhtes. Lihtsustatult öeldes tähendab see seda, et keraamilised grillid on aastaringselt kasutatavad olenemata välistemperatuurist.

Olenemata välistemperatuurist ? Siin võib tekkida küsimus, et kes see talvel -15 °C tahab üldse grilliga toimetada ja liha küpsetada ? Kamado Joe keraamilise grilliga grillimise võlu seisneb selles, et küpsetamine ei toimu otseseselt sütelt kiirguva kuumuse abil, nagu see toimib tavaliste söe- ja gaasigrillide puhul.

Keraamiline grill Kamado Joe küpsetab toitu ühtlaselt ilma seda pööramata. Küpsetamine toimub tulekolde vaheplaadi ja hermeetiliselt suletava kaane koosmõjul tekkiva pöördõhu abil. Selliselt jaotub kuumus ühtlaselt ja toit valmib ühtlaselt ilma seda pidevalt pööramata. Sellel iseeneselikult tekkival pöördõhul on mitmeid eeliseid. Esiteks on ahju temperatuur väga täpselt ja lihtsalt seadistatav tuhaluugi ja ülemise ava ehk korstnalõõri abil. Selliselt reguleeritud õhu pealevool võimaldab väga täpselt paika sättida ahju töötemperatuuri alates 60 °C kuni 350 °C-ni.  Täpne õhupealevool ei lase koldel iseeneselikult süttida ka juhul, kui rasvad või lihamahlad süteni peaksid valguma. Seega ei toimu rasva süttimist nagu seda võib ette tulla söe- või gaasigrilliga küpsetades. Toit jääb puhtaks ning sellele ei teki rasva põlemise kõrvalmaitset. Selline töökeskkond võimaldab sütele lisada ka puitlaaste liha või kala suitsetamiseks ilma, et need süttiksid.

Käega katsutav vahe:

Kamado tüüpi keraamilisi grillahje toodavad päris mitmed tootjad ja tihti küsitakse, et mis on nende tegelik vahe peale hinna. Kindlasti on erinevus toote materjalides, viimistluses, komponentides ja patendeeritud tööpõhimõtetes. Näiteks võivad konkureerivad tooted olla küll väliselt äravahetamiseni sarnased aga toote olemuslikult on need täiesti erinevad  

Toome siinkohal välja mõned näited:
Mitmetasandiline grillimise võimalus standardis. Ei pea ostma selleks juurde eraldi lisasid.
Keraamiline vaheplaat standardis. Enamikele keraamilistele grilidele seda kaasas ei anta.
Lihtsalt reguleeritav tuhaluuk ja korsten. Grilli temperatuuri sättimine on lihtne. Lihtne on aga väga oluline kuna paika sätitud korstna ava ei nihku paigast avades grilli kaant. Enamikel keraamilistel grillidel tuleb ava uuesti paika sättida, kui kaane sulged!

Kamado Joe Classic JOE ja Big JOE söegrillidel on ainulaadne kaane vastukaalu süsteem. Kaant on kerge avada ning see jääb täpselt sellesse asendisse seisma kuhuni Sa selle tõstad või langetad. Kaane tihend on õhuline ja see võimaldab kasutada pikemaid vardaid, mis jäävad kaane sulgedes selle alt välja. Lisaks on kaanel sulgur lukustiga – kõigil teistel tootjatel see puudub! Kõik JOE grillid omavad tuhasahtlit, mis teistel analoog grillidel puudub. See on pisike, kuid väge oluline vahe. Kamado Joe grillide lisavarustuse valik on väga suur ja hinnad soodsad.

Olemuslikult on Kamado Joe keraamilisel grillil üks suurimaid eeliseid võrreldes teiste sarnaste toodetega. Keraamilise vaheplaadi asukoht ja selle õhuvahe laius – õigemini kitsus, mis võimaldab näiteks Classic 18’’ grilliga korraga grillile asetada oluliselt suurema koguse toitu võrreldes väliselt sarnase suurusega keraamiliste grillidega. Kõige selle juures ei lähe toit servast kõrbema ning küpseb ühtlaselt. See on väga suur eelis isegi kallimate keraamiliste grillide ees!